Efterspørgsel på gulerødderne, så her kommer opskriften.
Opskriften er fra et magasin, som jeg selv fandt helt tilbage engang i 90'erne. Dengang var det nemlig ret moderne, at bage kager med enten gulerødder eller squash. Jeg lavede dengang en lille opskriftsbog og har siden hen redigeret lidt på ingrediens listen. I får min redigerede udgave, som er den jeg har brugt til kagerne på billedet
Gulerodscupcakes
300 g muskovadosukker
3 æg
3 dl olie
300 g hvedemel
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniliesukker
½ tsk salt
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
350 g revne gulerødder
100 g grofthakkede valnødder
Pisk muskovadosukker og olie cremet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk undervejs. Bland hvedemel med bagepulver, natron, salt, vaniliesukker, kanel og kardemomme og vend det i dejen sammen med de revne gulerødder og valnødder.
Kom dejen i forme - 24 små eller 12 store.
Bag dem ved 175 grader i ca. 15-25 min.
Cream cheese frosting
200 g flødeost
200 g flormelis
100 g smør
Korn fra en vaniliestang
Rør smøret blødt, tilsæt flødeosten og til sidst sigtes flormelis i, så klumper undgåes.
Frostingen er bedst i sprøjtepose efter ½ time på køl, men man kan jo også, som jeg har gjort, bare smøre det på med en ske.
TIP! Kan man lide lidt ingefær, så smager det dejligt med en lille smule fintrevet frisk ingefær=)
MUMS og så god fornøjelse...