torsdag den 9. juni 2011

En lille bid historieMin søster købte engang nogle gamle rammer på et loppemarked. Da hun ikke ville have dem mere for et par år siden tog jeg dem. De har ligget i en rodekasse lige siden, men i dag fandt jeg dem frem og to af dem indeholdte hver et kort.
Fredensborg Slot på det ene og en dame på det andet.
Bag på er der på begge kort en lykønskning - til Inger på Tændstiksfabrikken på Nørrebro og Lilly på Thorasvej.
Kortet til Lilly er skrevet for næsten 100 år siden i år 1912 den 31. marts. Ingers er skrevet den 15. august 1919. Det ser næsten helt forkert ud, når der står 15-08-19 - som om de har glemt, at skrive resten af årstallet.
Sikke sirlig håndskriften er på begge kort. De har nok øvet sig i skønskrift;)
Tænk engang hvad der er sket på 100 år.

6 kommentarer:

 1. Haha, ja - dengang var det lidt mere omstændeligt at komme i kontakt med hinanden. Ikke som nu, hvor man kan skrive til hinanden på kryds og tværs af verden med kun få sekunders forsinkelse.

  Men skønne gamle kort. Elsker sådan en bid historie, dr engang imellem kan snige sig ind i hverdagen sådan helt tilfældigt.

  SvarSlet
 2. Fascinerende! Jeg lærer netop om denne periode med mine unger for tiden. Vi går meget op i Titanic og årstallene omkring 1. verdenskrig. Bare det var mine postkort;-)

  SvarSlet
 3. Ej hvor skønt:-) Man kan finde mange skatte på loppemarkeder, heldigvis:-)

  SvarSlet
 4. Øglemor, ja det er blevet noget nemmere i denne digitale verden. Meen det er nu hyggeligt med en håndskrevet hilsen - til den nette sum af 8 kr!!!;) Synes ikke det er tit jeg står med noget som er 100 år gammelt!

  Linnea, det er en spændende tid. Underviser du børn eller er det dine egne børn der er interesseret i titanic?

  Fru Schou, ja og nogen gange ved man det slet ikke;)

  SvarSlet
 5. Det er bare for sjov skyld at vi selv går lidt til den. Synes det er en styrke i mange sammenhænge at have en god parat-viden. Det går så ud over ungerne;-)

  SvarSlet
 6. Det er da en skøn idé og mulighed for at udvide både sin egen og børnenes horisont!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...