torsdag den 29. november 2012

risotto og dagligvarer på nettet


I en travl hverdag med to børn har vi herhjemme valgt, at vi ikke vil stresse over indkøb af dagligvarer. Derfor handler vi efterhånden ind via internettet 3-4 gange om måneden. Vi handler hos nemlig.com, todoor.dk og irmatorvet.dk, men derudover får vi også økologisk frugt og grønt fra aarstiderne.com.
Det giver os mere tid sammen med vores børn og ingen eller meget få stressede ture i netto med trætte børn. Jeg kan kun anbefale andre travle familier, at handle dagligvarer på nettet. Varerne er friske og nye på dato, der har aldrig manglet en vare og på de to år vi har benyttet os af de forskellige dagligvarershops har de været forsinket to gange.
Hos nemlig.com har de en tilbudsside, som minder om almindelig supermarkeders tilbudsavis. Her er der masser af gode tilbud.

Jeg kan godt lide, at min fryser og skuffer indeholder lidt af hvert, så jeg altid har mulighed for at bikse en ret sammen. I dag stod den faktisk på rugbrødsmadder, men efter en hel uge med mange frokostmadder og lange arbejdsdage trængte vi alle til noget lækkert. Det kom der en risotto ud af.

Risotto med rejer og grønt (4 pers)

(retten er lavet på slump efter mit hoved in the making)

1 skalotteløg
4 kopper risottoris (jeg brugte arborio)
ca. 1 liter kogende vand
2 store skefulde bouillon fra Herbamare
2 fed hvidløg
Lidt citronskal fra en økocitron og lidt saft
To slags grøntsager - jeg har brugt gulerødder hakket fint og ærter fra fryseren
300 gram rejer
Salt og peber
Et drys persille eller et par blade fra basilikum

Svits det finthakkede skalotteløg og kom risottoris på panden og svits med sammen med løget. Kom lidt bouillon og lidt kogende vand på panden og fortsæt med at tilføje det kogte vand til risene har suget det hele.
Kom hvidløg, citronskal, citronsaft, rejer, gulerod og ærter på panden sammen med risene. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.
Server med lidt persille eller basilikum på toppen.

Nemt og børnevenligt. Min ældste som er lettere grøntsagsforskrækket spiste op uden at grøntsagerne blev nævnt;)


4 kommentarer:

 1. Det er så smart med retter hvor grøntsagerne er skjulte.
  Jeg lavede engang en klassisk lasagne som jeg havde proppet med rodfrugter og min datters reaktion var - mmm det smager helt vildt godt - hi hi, jeg sagde selvfølgelig ikke et ord om rodfrugterne (-;

  Jeg gør lidt det samme som jer, jeg får også leveret grøntsager og frugter fra aarstiderne og så får jeg leveret økologisk kød engang om ugen. Det gør turen i netto lidt mere overkommelig når man kun skal ha mælk og yoghurt og lidt andre småting (-:

  SvarSlet
 2. Det lyder som en hel reklame, haha. Lækkert!

  SvarSlet
 3. Det er skam ikke kun travle børnefamilier, der har gavn af det. Det har jeg også, når jeg ikke har kræfter og helbred til det vilde. Det er en skøn ting, også så man ikke selv skal slæbe. Jeg har overvejet grønsager fra Aarstiderne, men ikke gjort endnu. Men gør nok i det nye år. Indtil nu har jeg kun prøvet Irmatorvet og det fungerede fint.

  P.S.: Dit antispamsystem er noget "ged" for at sige det mildt, jeg er nu på mit 3. forsøg på at smide en hilsen. Det er ulæseligt. Ved jeg ikke er den eneste, der har problemer! Hos WP har vi en løsning hvor man bare skal sætte et hak, for at bekræfte, man ikke er spam, noget lignende MÅ findes her??

  SvarSlet
 4. ej hvor ser det lækkert ud.
  du har altså en virkelig dejlig blog, flotte billeder og en dejlig stemning man møder ( hvis man kan sige det sådan ) - jeg følger dig nu på bloglovin :-)

  //N.K.L
  www.nkl-fashion.dk

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...