mandag den 9. december 2013

madpakker igen

Jeg har været heldig, at få lov til at teste Kohberg's Kernegodt Rugbrød i vores madpakker. Ligesom rigtig mange andre børnefamilier står vi oftest sent om aftenen og smører madpakker til os alle fire, hvilket er lidt af en sur tjans der bare skal overstås. Vi smører frokost-madpakker til os voksne og morgen-madpakker til pigerne. 
Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg laver spændende madpakker hver dag, men jeg elsker selv, at åbne en spændende og varieret madpakke, så jeg forsøger ofte at tænke lidt ud af boksen. Det er for det meste rugbrød vi alle har med eller rester fra aftensmaden. I Louisa Lorangs Madpakkebogen fik jeg udvidet min madpakke inspiration og vi er ved, at få os et par nye favoritter i madpakken.

Hvordan er madpakkerne hjemme hos Jer?

11 kommentarer:

 1. Madpakkerne hjemme hos os er frygteligt kedelige, og jeg ville ønske, at jeg blev bedre til at lave dem mere varierende. Også fordi vi i næste måned har endnu en madpakke at smøre. Måske jeg skulle låne madpakkebogen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja jeg gruer for den dag, hvor vi skal smøre 4 madpakker! Til sommer starter min ældste datter i skole og hun er ret kræsen og meget selektiv, så det bliver en kæmpe udfordring, at gøre hendes madpakke spændende! Jeg kan kun anbefale Madpakkebogen - det er dejligt med lidt nytænkning!
   Kh

   Slet
 2. Ja madpakker! Det er faktisk noget der ligger mig meget på sinde. Mine børn spiser ikke super meget mad, så det de spiser skal være godt. Min datter på 5, er ikke så vild med rugbrød i madpakken, så jeg prøver at finde på andet. Det er tot rester fra aftensmaden, som de får lov til at varme i BH. Ellers står den f.eks. på små æggekager, pasta, revet gulerod med ananas, kyllingelår, avokado og kyllingepølser. Jeg bruger mange små bøtter, så er det overskueligt og holder sig frisk.
  Men den bog ser spændende ud, man kan altid bruge lidt ny inspiration:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne være min 5-årige du beskriver der - hun er dog meget bedre til rugbrød nu end tidligere. Heldigvis for mig får begge mine børn varm mad til frokost i børnehaven - endda tilberedt af en rigtig dygtig dame, som laver spændende og meget varieret mad. Jeg elsker faktisk lidt at lave madpakker med en masse små bøtter - det må være ret så hyggeligt, at åbne dem og se hvad der gemmer sig ;)

   Slet
 3. Synes det kører nogenlunde. Jeg har købt små bitte plastikæsker i skønne farver i Fakta og ungerne ELSKER at jeg putter forskellige overraskelser heri til dem. Lige nu er det et hit med minimajs og chili-peanuts :)
  Jeg har også bogen men er minus inspireret heraf, måske jeg skal finde den frem igen og nærstudere, synes umiddelbart bare at opskrifterne var for mysti-fis-tiske til mine børn...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, små æsker er et stort hit - både for store og for små!
   Min yngste er lidt af et madøre, så hun er næsten med på det hele og har været ret begejstret for flere af forslagene i Madpakkebogen :) Men altså børn - og voksne er jo forskellige med hver sin smag. Min ældste skal man ikke udfordre alt for meget med maden.

   Slet
 4. Vi har (heldigvis) ik brug for mandpakker endnu, men som eftermidagssnack er bananpandekager et hit. Tror også de ville være gode i madpakken:
  2 moste bananer
  3 æg
  1 dl havregryn
  1 spsk mel
  Lidt kardemomme
  (Ved glutenfri bruger jeg hirseflager og husk-fibre i stedet).
  Nogle gange plain, andre gange med abrikosmos (kogte, blendede abrikoser), som for en næsten karamelagtig smag:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. NYD DET! Ej, det er jo bare madpakker, men det er nogen gange op af bakke sent om aftenen;)
   Er det friske abrikoser du koger til mos? Lyder spændende og det er faktisk en god ide med de bananpandekager til eftermiddagssnack, vi har fået dem et par gange til morgenmaden, men resten har de bare spist kolde og de var gode!

   Slet
 5. En af vores medbloggere; PynteMynthe & Mor har lavet fantastiske indlæg om spændende madpakker.
  Jeg har ikke selv børn, men havde lyst til at smørre madder til en hel flok da jeg læste hendes indlæg. Meget inspirerende.

  // Rikke //

  SvarSlet
 6. Dejligt, det må jeg se nærmere på :)
  Tak Rikke :)

  SvarSlet
 7. Vi kunne godt dyrke madpakkeinspirationen lidt. Faktisk har jeg lige købt nogle tilsvarende madkasser i julegave til pigerne. :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...