onsdag den 15. maj 2013

h v i d c h o k o o g l a k r i d s k o n f e k t k a g e

I går aftes lagde jeg det her billede på instagram og jeg lover, at den smager ualmindeligt helt fantastisk!

10-20 personer (alt efter om kagen serveres som dessert eller som petit fours)

150 g smør + lidt til formen
150 g hvid chokolade
150 g lyst rørsukker
3 æg
2 spsk lakridspulver
100 g mandelmel (du kan male det selv i en kaffekværn eller kværne det i en blender)

Pynt
1 spsk flormelis
1 spsk lakridspulver

Tænd ovnen på 175 grader. Læg bagepapir i bunden af en springform og smør formen grundigt.

Smelt smør og chokolade forsigtigt i en gryde ved svag varme. Tag gryden fra varmen og lad blandingen køle lidt af.

Pisk rørsukker, æg og lakridspulver luftigt med en elpisker. Tilsæt den afkølede chokoladeblanding og pisk videre ganske kort. Vend mandelmelet i dejen og fordel den i springformen.

Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter.

Kagen virker ubagt, men det er meningen. Når den har stået ca. 1 døgn i køleskabet, er den fast og konfektagtig og smager fantastisk. Den kan dog sagtens serveres samme dag - sæt den da i køleskab så længe, du har mulighed for. Bland ingredisenerne til pynten inden servering og drys blandingen over kagen igennem en sigte.

4 kommentarer:

  1. *savle* Dén skal jeg prøve at lave. Måske jeg lige kan nå det, inden jeg får min kostplan fra sportsdiætist (snork) på fredag ;-)

    SvarSlet
  2. Mums, den ser godt nok lækker ud. Den må prøves en gang ved lejlighed... Tak fordi du deler :)

    SvarSlet
  3. Hvor ser den kage super lækker ud, den vil jeg bestemt prøve!
    Jeg har lige meldt mig til at læse med, du har en rigtig fin blog :-)
    /tina

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...