Sider

Opskrifter

Her vil du kunne finde opskrifter på retter fra mine madplaner. De er altid skrevet til 4 personer.

Chicken Satay

Kyllingeinderfilet
2 fed hvidløg
2 tsk karry
2 tsk stødt koriander
2 tsk spidskommen
2 tsk brun farin
1 spsk fishsauce
2 spsk olie
1 tsk sambal oelek (kan evt. udelades, når små størrelser spiser med)

Bland ingredienserne sammen og mariner kyllingen i et par timer, gerne natten over.
Kom stykkerne på spyd og steg dem på en grillpande.

Nudler
1 fed hvidløg
2 spsk olie
2 spsk sur/sød chilisauce
2 spsk vand
Lidt frisk revet ingefær
Evt. lidt sambal oelek

Kog nudlerne og bland ingredienserne og bland det sammen.

1 dl crunchy peanutbutter
1 dl kokosmælk
Lidt rød karry pasta
Lidt sukker
Saften fra en limefrugt
1 spsk fishsauce

Bland ingredienserne sammen og server det hele sammen med satayspyd, nudler og grøntsagsstave.

Nyd det!

1 hel stor kylling
1 stort løg
1 økologisk appelsin
100 g kikærter
1 rød chili
1 tsk gurkemeje
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen
4 dl vand
1 spsk bouillon (bruger altid selv urtebouillon fra Herbamare)
3 fed hvidløg
Tørrede abrikoser
Mandler
Salt og peber

Tørrede kikærter sættes i blød dagen før, men ellers kan kikærter på dåse også bruges.
Hak løget i tynde bøde, hak hvidløget fint, snit chilien fint. Skær kyllingen ud i 8 stykker og brun kyllingestykkerne i olivenolie til de er gyldne. 
Tilsæt de tørrede kydderier og kom dem i gryden sammen med kyllingen og hvidløg og chili. Pas på med for meget varme. Kom løgbådene i.
Riv lidt appelsinskal og kom det i gryden sammen med saften fra appelsinen. Tilsæt også vand og bouillon, samt lidt salt og peber. Læg låg på og lad det simre i ca. 40 minutter.
Tilsæt kikærter, abrikoser og mandler og lad det koge med i 5 minutter. 

Jeg har lavet retten med couscous, appelsinskiver med et drys af kanel og rødløg/granatæble relish.

Rødløg/granatæble relish

1 rødløg
60 ml lime juice
Juice og 40 g granatæblekerner fra et stort granatæble

Skær rødløget i tynde skiver og lad dem trække i lime- og granatæblesaften i mindst 30 minutter.
Kom granatæblekernerne i og server det med et drys af frisk koriander.

Torsk med bacon og bulgur med asparges

4 dl bulgur
Grønne asparges
4 tomater
2 fed hvidløg
2 forårsløg
Persille
Citron
Olivenolie
Torskefilet (alternativt rødspættefilet)
Bacon i skiver

Kog bulguren som anvist på posen og lad den køle af.
Kog asparges i et minut - køl dem af i koldt vand.
Hak tomat, hvidløg, forårsløg og persille fint og skær asparges ud i mindre stykker. Bland det hele med bulgur, saften fra en lille citron og olivenolie.
Kom baconskiver omkring fiskestykkerne. Steg det på panden i ca. 8 min. Vend det forsigtigt.


Rejetærte med feta

Tærtedej:
150 g mel
100 g smør
100 g kvark (5%)

Fyld:
200 g smuldret feta
200 g store ferske/optøede rejer
1 tsk tørret oregano
3 æg
2,5 dl fløde 13%

Smørret smuldres i melet. Kvarken tilsættes og æltes sammen, hviler i køleskabet i mindst 30 min.
Tærteformen pensles med olie, dejen rulles ud og lægges i formen.
Dejen trykkes til og prikkes med en gaffel. Fetaost og rejer blandes og drysses over.
Æggene røres sammen med fløde og oregano og hældes over fyldet i tærten.
Tærten bages ved 200 grader i ca. 30-35 min. Vi plejer at få den med en grøn salat til.


Tandoorikylling med bulgur og mangosalat

8 kyllingelår/overlår
masala tandoori krydderi
olivenolie
2 dl fuldkornsbulgur
1 tsk Herbamare
2 mango
1 stor rød peber
1 lille rødløg
pinjekerner
olie
citronsaft
salt og peber

Bland lidt olivenolie med tandoori krydderiet, så du får en pasta og vend kyllingelårene i pastaen. Lad der gerne trække et par timer i køleskabet. Læg dem i et ovnfast fad og bag dem i ca. 40 min ved 200 grader.
I en gryde kommer du 2 dl fuldkornsbulgur og 4 dl, samt en tsk Herbamare (grøntsagsbouillon). Bringes i kog og koger videre ved svag varme i ca. 10 min.
Skær mango og peberfrugt i tern. Hak rødløget fint. Bland det sammen i en skål med et lille skvæt olivenolie, citronsaft og lidt salt og peber. Rist lidt pinjekerner og drys over salaten.



4 personer
Basilikumblade, salt, peber, skal og saft af en øko citron og en smule olivenolie laves til en pasta i en morter. Bland det med tun (tunbøffer eller dåsetun i olie af ordentlig kvalitet - fx Palacio de Oriente fra emmerys) og lad det lige stå og trække lidt smag.
Kog pastaen - jeg er meget glad for De Cecco pasta, som snart kan fåes allevegne. Vi spiser dog mest fuldkornspasta herhjemme, når der er pasta på menuen, men indimellem skal det bare være den ægte vare.
Varm olie op i en gryde eller pande og smelt ansjosfileter sammen med hvidløg, sorte oliven og lidt chili skåret fint. Kom tunen og friske tomater hakket groft. Lad det lige stå et par minutter over middel varme og vend pasta i. Server med et drys finthakket persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar